EXILIATS

Què és o què significa l’exili?

L’exili és el fet de trobar-se lluny del lloc natural a causa de l’expatriació, voluntària o forçada, d’un individu mentre que alguna circumstància, generalment per motius polítics, denega explícitament el permís per tornar per amenaces de presó o mort.

PRESOS POLÍTICS

Els líders de les entitats socials de Catalunya, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, són a la presó des del 16 d’octubre de 2017, primer a Soto del Real, després a Lledoners, i ara, mentre hi ha el judici, un altre cop a Soto del Real. En aquesta presó també hi són el vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller d’Interior, Quim Forn, que estan empresonats des del 2 de novembre de 2017.

Els consellers Jordi TurullRaül Romeva i Josep Rull també estan privats de llibertat des del 23 de març de 2018, després d’haver-hi estat el passat mes de novembre. Exactament els mateixos dies que la consellera Dolors Bassa, presa, primer a Alcalá Meco, després a Puig de les Basses i ara un altre cop a Alcalá Meco, juntament amb la presidenta Carme Forcadell, que primer va estar a la presó de Mas d’Enric.